Rolls Royce Corniche softtop 1969 - 1993

Schrijf de eerste review over dit product


€ 3.400,00
Rolls Royce Cornich softtop

Voor alle Rolls Royce cabrio modellen hebben we de cabriodaken in het programma, maar veel belangrijker, wij hebben de ervaring en kennis in huis om deze gecompliceerd, volledig handgemaakte oldtimer daken te vervangen op het niveau zoals een Rolls Royce dat verdient.

Het zustermodel (qua cabriodak gelijk) Bentley Continental verscheen in 1968/69 als Bentley T2 Convertible. Vanaf 1971 Continental Convertible genoemd.


We kunnen de Rolls Royce corniche volledig opnieuw opbouwen in originele staat. De koperen sierlijsten aan de onderzijde met de carrosserie worden opnieuw bekleed en ook boven de achterruit wordt de lijst opnieuw bekleed. Onze voorkeur qua materiaal gaat uit naar Sonnenland stof voor de buitenzijde. Voor de binnnenhemel zijn de autenthieke wollen materialen beschikbaar in elke originele kleur.

Deze super degelijk gebouwde Rolls Royce heeft qua softtop ook enkele nadelige technische aspecten. Zo is de softtop aan de achterzijde op houten bevestigingslijsten gemonteerd. Ter hoogt van de C-style moet water via de binnnenzijde van de auto afgevoerd worden naar buiten. Dit is het punt waar de houten delen en op den duur ook de binnenhemel zich volzuigt met water. (mits de Rolls Royce niet ten alle tijde droog binnen staat) Het vocht wat in de houten delen en binnenhemel achterblijft zorgt op den duur voor schimmelvorming wat de typische "muffe" lucht in deze cabrio's veroorzaakt. Wanneer alle houten delen aan de achterzijde vergaan zijn/verrot zijn en u een beter oplossing zoekt: die hebben wij. We hebben hiervoor een aangepaste variant waarbij de softtop aan de achterzijde onzichtbaar in een aluminium lijst bevestigd wordt. De afwatering is hierbij voor 100% buiten de auto gerealiseerd. Alle vervelende eigenschappen van rottende houten delen, verschimmelde binnnehemel of nog erger; rottende carrosserie komen hierbij te vervallen.

Qua materialen en kleuren is vrijwel alles mogelijk.

Stuur een e-mail of vul ons contactformulier in voor een vrijblijvende prijsopgave.

Rolls Royce Cornich softtop

Meer Views